Isolatie Waverveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Waverveen? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie van buitenmuren en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je uitgebreide informatie over isolatie Waverveen. Bijvoorbeeld thema’s als schuimstrips en purschuim. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-waverveen-3646

 • Besparen op energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Tevens geluidsisolatie
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3646
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website tref je de meest rendabele methodes om jullie woning in Waverveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waverveen is goedkoop (gemiddeld zo’n € 980 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven fluctueren rond de €1975 en het rendement ligt op zo’n €210 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Waverveen kost zo’n €4700. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. De potentiële besparing ligt op €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Hiermee bespaar je om en nabij €880 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we allerlei interessante alternatieven. Hierna bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Waverveen (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Woning Waverveen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. Dat is dus al gauw €800 per jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Waverveen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3900)
€865
(€5000)
€930
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€295
(€2450)
€350
(€3150)
Spouwmuur€335
(€1725)
€680
(€1950)
€790
(€3600)
HR++ glas€250
(€2350)
€275
(€3350)
€370
(€4525)
isolatie waverveen 3646

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Waverveen?

Waarom mijn woning in Waverveen isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl check je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Formido, Praxis, Karwei, Hornbach, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Ronde Venen

Met behulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de onkosten kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Waverveen een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.derondevenen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Ronde Venen
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Waverveen. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Waverveen wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Waverveen voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Waverveen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen