Isolatie Neede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Neede? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld vliering isoleren of deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Neede. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en deuren en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-neede-7161

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Draag bij aan een milieu
 • Stiller in de woning
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna tref jij de populairste acties om je woning in Neede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Neede is betaalbaar (al vanaf € 980 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1675 en het rendement ligt op zo’n €190 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Neede kost zo’n €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. De potentiële besparing ligt op €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11600. Het voordeel is ong. €780, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Neede (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een groenere wereld? Woning Neede isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per 12 maanden. Hierna vind je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Neede. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3200)
€845
(€5500)
€1250
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€270
(€1800)
€370
(€3250)
Spouwmuur€295
(€1500)
€450
(€2050)
€885
(€3075)
HR++ glas€190
(€2500)
€275
(€3100)
€385
(€5000)
isolatie neede 7161

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Neede?

Waarom mijn woning in Neede isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en dat bespaart tot €335, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Hornbach, Praxis, Formido, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berkelland

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 20 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Neede een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeenteberkelland.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berkelland
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Neede. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Neede wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Neede voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Neede. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een prettig leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen