Isolatie Rekken

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Rekken? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de garage isoleren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je handige informatie over isolatie Rekken. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de gevel en schijntocht. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-rekken-7157

 • Minder energielasten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Een duurzame oplossing
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7157
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna zie je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Rekken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rekken kan erg voordelig (vanaf plusminus € 800 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €185 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, icynene, glaswol, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rekken kost ongeveer €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Het rendement is zo’n €920 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we nog enkele interessante oplossingen. Hierna bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Rekken (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en uiteraard een bewuste gemeenschap? Woning Rekken isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar. Hieronder kijken we naar de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Rekken. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4050)
€715
(€6900)
€1200
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€285
(€2350)
€380
(€3450)
Spouwmuur€220
(€800)
€560
(€2050)
€805
(€3600)
HR++ glas€235
(€2875)
€320
(€3100)
€375
(€4475)
isolatie rekken 7157

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Rekken?

Waarom mijn woning in Rekken isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825 en dat bespaart tot €295 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Multimate, Gamma, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berkelland

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Rekken een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeenteberkelland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berkelland
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Rekken. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rekken wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Rekken voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Rekken. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen