Isolatie Rietmolen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Rietmolen? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vliering en radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal komen we met nuttige informatie over isolatie Rietmolen. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van binnenmuren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-rietmolen-7165

 • Besparen op energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Minder ongedierte
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7165
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk jij de meest interessante toepassingen om jullie woning in Rietmolen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rietmolen is goedkoop (gemiddeld zo’n € 820 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €225, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rietmolen kost gemiddeld €5150. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Het voordeel is pakweg €960 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er allerlei rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rietmolen (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame toekomst? Woning Rietmolen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. Dat komt neer op €1475 per jaar. Hierna check je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Rietmolen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4000)
€785
(€5350)
€1100
(€8600)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€235
(€2050)
€350
(€2800)
Spouwmuur€360
(€925)
€740
(€2375)
€780
(€3050)
HR++ glas€220
(€1875)
€290
(€4300)
€385
(€5200)
isolatie rietmolen 7165

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over de isolatiespecialist in Rietmolen?

Waarom mijn woning in Rietmolen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3225, dat betekent een winst van 235 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige klussen als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach, Multimate, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Berkelland

Met behulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Rietmolen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeenteberkelland.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Berkelland
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Rietmolen. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Rietmolen wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Rietmolen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Rietmolen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen