Isolatie Ruurlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ruurlo? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals gevelisolatie en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Ruurlo. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van de spouw en purschuim. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-ruurlo-7261

 • Lagere energierekening
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7261
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal je de meest toegepaste manieren om een woning in Ruurlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Ruurlo is voordeling (rond de € 880 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ruurlo kost om en nabij de €5900. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11800. Het rendement is pakweg €930 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we diverse interessante opties. Hierna beoordelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Ruurlo (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een groenere maatschappij? Woning Ruurlo isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 p/jaar. Op deze website ontdek je de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ruurlo. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3950)
€635
(€5050)
€1090
(€8650)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€205
(€2200)
€300
(€2750)
Spouwmuur€265
(€1675)
€700
(€2350)
€855
(€3425)
HR++ glas€250
(€2700)
€320
(€4100)
€375
(€4725)
isolatie ruurlo 7261

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Ruurlo?

Waarom mijn woning in Ruurlo isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675, waarbij u een besparing realiseert van €300 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, Formido, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Berkelland

Dankzij opties voor subsidie wordt een huis isoleren leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 25 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Ruurlo een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeenteberkelland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berkelland
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ruurlo. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Ruurlo wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Ruurlo voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Ruurlo. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en bespaart veel energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen