Isolatie Borculo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Borculo? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen als isolatie van de schuur of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Borculo. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-borculo-7271

 • Significant lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Zet het milieu op 1
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7271
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Borculo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Borculo is goed te betalen (vanaf € 820 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €200 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €240, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, icynene, folie, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Borculo kost je zo’n €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13500. Dit levert op ongeveer €870 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er nog meer interessante oplossingen. Hierna vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Borculo (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiebewuste maatschappij? Woning Borculo isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl check je de hoogte van de investering als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Borculo. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3450)
€635
(€6100)
€1140
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€235
(€1700)
€315
(€2900)
Spouwmuur€220
(€900)
€570
(€2200)
€860
(€3525)
HR++ glas€190
(€2925)
€310
(€3525)
€410
(€5225)
isolatie borculo 7271

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Borculo?

Waarom mijn woning in Borculo isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775, waarbij u een besparing realiseert van €340 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder komen we met praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Formido, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Berkelland

Via subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Borculo een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeenteberkelland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berkelland
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Borculo. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Borculo wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Borculo voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Borculo. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen