Isolatie Eibergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Eibergen? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties zoals de zolder isoleren of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Eibergen. We bespreken zaken als de garage isoleren en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-eibergen-7151

 • De energienota gaat omlaag
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Relatief snel te plaatsen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7151
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Eibergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eibergen kan zeer goedkoop beginnend bij € 730 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €255 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €210 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Eibergen kost +/- €4950. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Daarmee bespaar je pakweg €920 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we diverse interessante opties. In onderstaande tekst praten we over de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Eibergen (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een groenere gemeenschap? Woning Eibergen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Eibergen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4050)
€795
(€4750)
€950
(€9250)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€270
(€2350)
€365
(€3550)
Spouwmuur€210
(€775)
€490
(€2450)
€795
(€3475)
HR++ glas€245
(€2675)
€300
(€3625)
€450
(€4975)
isolatie eibergen 7151

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

FAQ voor de isolatiespecialist in Eibergen?

Waarom mijn woning in Eibergen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Eneco of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400 en besparen tot €245 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna tref je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Berkelland

Mede door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Eibergen een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeenteberkelland.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Berkelland
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Eibergen. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Eibergen wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Eibergen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Eibergen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een optimaal wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen