Isolatie Beltrum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Beltrum? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld dubbel glas of isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met uitgebreide informatie over isolatie Beltrum. Denk aan topics als plat dak isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-beltrum-7156

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Minder last van ongedierte
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7156
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check je de meest populaire methodes om jouw woning in Beltrum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Beltrum is goed te betalen (al vanaf € 890 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1725 en je bespaart al snel €210 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Beltrum kost zo’n €5500. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11300. Het voordeel is ong. €890 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we diverse aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Beltrum (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende samenleving? Woning Beltrum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Beltrum. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3900)
€795
(€7150)
€1240
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€285
(€2000)
€310
(€2700)
Spouwmuur€230
(€1225)
€550
(€2400)
€785
(€3000)
HR++ glas€225
(€2375)
€270
(€3775)
€445
(€4450)
isolatie beltrum 7156

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Beltrum?

Waarom mijn woning in Beltrum isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450, waarbij u een besparing realiseert van €320 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande projecten als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate, Formido, Praxis. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Berkelland

Via (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Beltrum een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeenteberkelland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berkelland
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Beltrum. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Beltrum wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Beltrum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Beltrum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen