Isolatie Haarlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Haarlo? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals tussenwanden isoleren en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je nuttige informatie over isolatie Haarlo. Denk aan thema’s als tochtprofielen en thermische bruggen. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-haarlo-7273

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Je kunt klein beginnen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7273
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek je de populairste methodes om een woning in Haarlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Haarlo kan zeer goedkoop (al vanaf € 950 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per 12 maanden (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn ongeveer €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €285 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Haarlo kost gemiddeld €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Het voordeel is ong. €920 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we diverse mogelijke werkzaamheden. Hieronder praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Haarlo (maart 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Haarlo isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per jaar. Hieronder vind je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Haarlo. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€675
(€5050)
€1040
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€240
(€1600)
€330
(€3300)
Spouwmuur€260
(€1050)
€460
(€1975)
€920
(€3175)
HR++ glas€195
(€1900)
€335
(€3800)
€420
(€5275)
isolatie haarlo 7273

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Haarlo?

Waarom mijn woning in Haarlo isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en dat bespaart tot €270 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis, Formido, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berkelland

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Haarlo een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeenteberkelland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berkelland
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Haarlo. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Haarlo wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Haarlo voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Haarlo. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen