Isolatie Gelselaar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gelselaar? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Gelselaar. We staan stil bij zaken als isolerende kozijnen en deuren en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-gelselaar-7275

 • Besparen op energierekening
 • Minder tocht in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Beperking geluiden van buiten
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7275
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina check jij de meest interessante stappen om jouw woning in Gelselaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gelselaar is aantrekkelijk (rond de € 820 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €2000 en de winst ligt rond de €185 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, folie, dekens, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Gelselaar kost plusminus €4950. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11300. Dit levert op circa €810 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer mogelijke uitvoeringen. Hierna vermelden we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Gelselaar (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Gelselaar isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Gelselaar. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3850)
€855
(€6550)
€1160
(€9150)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€290
(€2400)
€300
(€2900)
Spouwmuur€355
(€1150)
€680
(€1925)
€920
(€3475)
HR++ glas€235
(€2950)
€285
(€3700)
€430
(€5050)
isolatie gelselaar 7275

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Gelselaar?

Waarom mijn woning in Gelselaar isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en dat levert gemiddeld op €340 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, Gamma, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berkelland

Met behulp van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 15% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Gelselaar een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeenteberkelland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Berkelland
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Gelselaar. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Gelselaar wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Gelselaar voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Gelselaar. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen