Isolatie Santpoort-Zuid

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Santpoort-Zuid? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel als bijv. het dak isoleren en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Santpoort-Zuid. We gaan aan de slag met items als het dak isoleren en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-santpoort-zuid-2082

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2082
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand check je de meest toegepaste acties om jouw woning in Santpoort-Zuid te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Santpoort-Zuid kan erg voordelig (rond de € 920 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €220 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1800 en het bespaart circa €255 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Santpoort-Zuid kost plusminus €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €960. Het rendement is al snel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Het rendement is ong. €930, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we nog enkele alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Santpoort-Zuid (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Woning Santpoort-Zuid isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per 12 maanden. Hierna komen we met de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Santpoort-Zuid. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4250)
€675
(€6350)
€1140
(€9200)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€185
(€1700)
€310
(€2800)
Spouwmuur€355
(€825)
€550
(€2575)
€790
(€3675)
HR++ glas€240
(€2175)
€285
(€3800)
€425
(€4875)
isolatie santpoort-zuid 2082

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Santpoort-Zuid?

Waarom mijn woning in Santpoort-Zuid isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700, dat betekent een winst van 265 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hieronder lees je meer info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Formido, Karwei, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Velsen

Mede door opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Santpoort-Zuid een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.velsen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Velsen
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Santpoort-Zuid. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Santpoort-Zuid wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Santpoort-Zuid voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Santpoort-Zuid. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een warm en comfortabel huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen