Isolatie IJmuiden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in IJmuiden? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een investering als vliering isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je diverse informatie over isolatie IJmuiden. We bespreken zaken als isolatie van deuren en PIR isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ijmuiden-1971

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Geen vochtproblemen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1971
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de populairste werkzaamheden om een woning in IJmuiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in IJmuiden is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 780 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, icynene, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in IJmuiden kost gemiddeld €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €990. De besparing loopt op tot €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12500. De winst is circa €830 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we meerdere interessante opties. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in IJmuiden (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een duurzame gemeenschap? Woning IJmuiden isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. Dat komt neer op €1000 p/jaar. Hieronder check je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in IJmuiden. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€705
(€5800)
€970
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€175
(€2400)
€340
(€2950)
Spouwmuur€270
(€750)
€460
(€2275)
€860
(€3350)
HR++ glas€235
(€2025)
€295
(€4175)
€420
(€4500)
isolatie ijmuiden 1971

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in IJmuiden?

Waarom mijn woning in IJmuiden isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Energiedirect en Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725, dat betekent een winst van 260, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande klussen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Formido, Multimate, Gamma, Hubo, Praxis, Hornbach. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Velsen

Via subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in IJmuiden een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.velsen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Velsen
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in IJmuiden. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan IJmuiden wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in IJmuiden voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in IJmuiden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen