Isolatie Velserbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Velserbroek? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als de buitengevel isoleren of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Velserbroek. Bijvoorbeeld onderwerpen als de kruipruimte isoleren en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-velserbroek-1991

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettig wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand bekijk jij de populairste stappen om jullie woning in Velserbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Velserbroek is aantrekkelijk (om en nabij de € 820 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €2000 en het rendement ligt op zo’n €205 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Velserbroek kost gemiddeld €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1220. De potentiële besparing ligt op €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Dit levert op circa €900 per jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we allerlei interessante uitvoeringen. Hieronder behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Velserbroek (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een groenere samenleving? Woning Velserbroek isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. Dat is dus al gauw €1100 p/jaar. Hierna tref je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Velserbroek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4150)
€835
(€6700)
€1030
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€240
(€2350)
€380
(€2900)
Spouwmuur€375
(€1500)
€510
(€2225)
€780
(€3000)
HR++ glas€215
(€2325)
€340
(€4175)
€370
(€5400)
isolatie velserbroek 1991

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Velserbroek?

Waarom mijn woning in Velserbroek isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie of Nuon, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125 en dat bespaart tot €310 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hubo, Multimate, Hornbach, Formido. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Velsen

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Velserbroek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.velsen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Velsen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Velserbroek. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Velserbroek wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Velserbroek voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Velserbroek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties leiden tot een gezond klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen