Isolatie Driehuis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Driehuis? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen als muren isoleren en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je nuttige informatie over isolatie Driehuis. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-driehuis-1985

 • Lagere stookkosten
 • Meer controle in de woning
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1985
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website lees jij de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Driehuis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Driehuis is voordeling (al vanaf +/- € 770 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €280 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Driehuis kost zo’n €4750. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Het rendement is al snel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. De winst is pakweg €980 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele mogelijke vormen. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Driehuis (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Woning Driehuis isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2750 m3. Dat komt neer op €1175 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Driehuis. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4250)
€855
(€5900)
€1050
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€245
(€2250)
€395
(€2900)
Spouwmuur€180
(€725)
€570
(€2550)
€950
(€3325)
HR++ glas€250
(€2025)
€295
(€4025)
€395
(€5300)
isolatie driehuis 1985

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Driehuis?

Waarom mijn woning in Driehuis isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800 en geeft een besparing van €280 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina bekijk je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Formido, Multimate, Hubo, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Velsen

Via subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de offerte krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Driehuis een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.velsen.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Velsen
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Driehuis. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Via het advies hieronder kom je met een isolatieplan Driehuis wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Driehuis voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Driehuis. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen