Isolatie Santpoort-Noord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Santpoort-Noord? Goede isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als dubbel glas en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Santpoort-Noord. We gaan aan de slag met zaken als de vloer isoleren en XPS Isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-santpoort-noord-2071

 • Supersnel terugverdient
 • Minder tocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Je kunt klein beginnen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2071
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website tref je de meest populaire methodes om een woning in Santpoort-Noord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Santpoort-Noord kan zeer goedkoop (al vanaf € 980 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €200 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, folie, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Santpoort-Noord kost doorgaans €5750. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11400. Je profiteert van ong. €790, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er nog meer interessante uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Santpoort-Noord (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of bijdragen aan een bewuste wereld? Woning Santpoort-Noord isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. Dat komt neer op €900 (jaarlijks). Hieronder bekijk je de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Santpoort-Noord. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4150)
€775
(€7300)
€920
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€175
(€1950)
€335
(€3300)
Spouwmuur€345
(€1250)
€660
(€2600)
€900
(€3650)
HR++ glas€200
(€2700)
€305
(€3750)
€355
(€4750)
isolatie santpoort-noord 2071

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Santpoort-Noord?

Waarom mijn woning in Santpoort-Noord isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Greenchoice en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en besparen tot €240 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei, Formido, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Velsen

Door gebruik te maken van een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus een kwart van de tarieven mag je terugvragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Santpoort-Noord een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.velsen.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Velsen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Santpoort-Noord. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Santpoort-Noord wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Santpoort-Noord voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Santpoort-Noord. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een comfortabel leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen