Isolatie Velsen-Noord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Velsen-Noord? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als isolatie van de binnengevel of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je belangrijke informatie over isolatie Velsen-Noord. We gaan aan de slag met onderwerpen als het dak isoleren en ventilatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-velsen-noord-1951

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1951
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna bekijk je de populairste acties om jullie woning in Velsen-Noord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Velsen-Noord is aantrekkelijk beginnend bij € 850 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €275 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1875 en de besparing loopt op tot €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Velsen-Noord kost plusminus €5150. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1220. De potentiële besparing ligt op €690 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12100. De winst is pakweg €960 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er verscheidene populaire vormen. Hierna praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Velsen-Noord (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Velsen-Noord isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. Dat komt neer op €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de totale prijs zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Velsen-Noord. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3700)
€685
(€7150)
€970
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€275
(€2100)
€365
(€3000)
Spouwmuur€400
(€750)
€680
(€2100)
€805
(€3625)
HR++ glas€250
(€1825)
€335
(€4225)
€405
(€4925)
isolatie velsen-noord 1951

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Velsen-Noord?

Waarom mijn woning in Velsen-Noord isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of NLE, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900 en dat bespaart tot €330 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Velsen

Dankzij subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 20 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Velsen-Noord een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.velsen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Velsen
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Velsen-Noord. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Velsen-Noord wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere enkel glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Velsen-Noord voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Velsen-Noord. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen