Isolatie Velsen-Zuid

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Velsen-Zuid? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering als de binnengevel isoleren of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Velsen-Zuid. Bijvoorbeeld vraagstukken over binnenmuren isoleren en condensvorming. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-velsen-zuid-1981

 • Minder energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Een duurzame oplossing
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1981
Netnummer0255 (+31255)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Verderop vind jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Velsen-Zuid te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Velsen-Zuid kan zeer goedkoop (om en nabij de € 980 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1975 en het bespaart circa €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Velsen-Zuid kost om en nabij de €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Je profiteert van om en nabij €840, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we nog een aantal populaire werkzaamheden. Hieronder benoemen we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Velsen-Zuid (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Woning Velsen-Zuid isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2675 m3. Dat komt neer op €1375 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Velsen-Zuid. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3050)
€785
(€7350)
€1170
(€8250)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€255
(€1850)
€390
(€2700)
Spouwmuur€230
(€1700)
€530
(€2500)
€860
(€3175)
HR++ glas€195
(€2875)
€300
(€3725)
€445
(€4775)
isolatie velsen-zuid 1981

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Velsen-Zuid?

Waarom mijn woning in Velsen-Zuid isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400 en dat bespaart tot €345 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Velsen

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Velsen-Zuid een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.velsen.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Velsen
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Velsen-Zuid. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Velsen-Zuid wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Via een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Velsen-Zuid voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Velsen-Zuid. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en bespaart veel energie. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen