Isolatie Zeewolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zeewolde? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren of radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Zeewolde. Dit kan gaan om topics als isolatie van de vloer en U-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zeewolde-3891

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Aangenamer wonen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieFlevoland
GemeenteZeewolde
Postcode3891
Netnummer036 (+3136)
Gasverbruik M3990 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check je de meest interessante toepassingen om een woning in Zeewolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zeewolde is financieel toegankelijk (ongeveer € 970 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €210 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1675 en het bespaart circa €235 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zeewolde kost zo’n €5800. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Het voordeel is ongeveer €800, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog meer populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Zeewolde (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en uiteraard een energiezuinige wereld? Woning Zeewolde isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zeewolde. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3950)
€805
(€5800)
€1190
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€245
(€2250)
€360
(€3450)
Spouwmuur€250
(€1525)
€580
(€2600)
€850
(€3125)
HR++ glas€190
(€2500)
€290
(€3350)
€370
(€4600)
isolatie zeewolde 3891

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Zeewolde?

Waarom mijn woning in Zeewolde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500 en dat levert gemiddeld op €220 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende projecten als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Gamma, Multimate, Formido, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Zeewolde

Met hulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Zeewolde een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zeewolde.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zeewolde
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zeewolde. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zeewolde wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zeewolde voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Zeewolde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen