Isolatie Maarsbergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Maarsbergen? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van muren of dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met diverse informatie over isolatie Maarsbergen. We bespreken topics als isolatie van de zolder en EPS isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-maarsbergen-3953

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Goed bezig voor het milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Beter energielabel

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3953
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand check jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Maarsbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Maarsbergen is voordeling (om en nabij de € 720 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten variëren rond €1700 en je bespaart al snel €230 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Maarsbergen kost doorgaans €4450. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het rendement is ong. €840, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er diverse vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Maarsbergen (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Woning Maarsbergen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2925 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Maarsbergen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€825
(€7250)
€910
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€240
(€2150)
€390
(€3600)
Spouwmuur€390
(€1375)
€750
(€2425)
€935
(€3600)
HR++ glas€210
(€1950)
€280
(€4025)
€355
(€4925)
isolatie maarsbergen 3953

Plekken in de regio:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Maarsbergen?

Waarom mijn woning in Maarsbergen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075, dat betekent een winst van 305 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach, Formido, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Utrechtse Heuvelrug

Dankzij (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Maarsbergen een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heuvelrug.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Utrechtse Heuvelrug
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Maarsbergen. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Maarsbergen wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Maarsbergen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Maarsbergen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen