Isolatie Amerongen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Amerongen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. dubbel glas of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Amerongen. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals bodemisolatie en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-amerongen-3958

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Meer warmte en minder vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Rust en comfort in huis
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3958
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref je de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Amerongen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Amerongen is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 810 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €220 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1625 en de besparing loopt op tot €200 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Amerongen kost plusminus €4800. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11700. Dit levert op ongeveer €870 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog enkele aantrekkelijke opties. Hieronder benoemen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Amerongen (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende toekomst? Woning Amerongen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar. Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Amerongen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3950)
€825
(€4850)
€1240
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€225
(€2400)
€370
(€3150)
Spouwmuur€325
(€1200)
€530
(€2425)
€930
(€3300)
HR++ glas€230
(€2100)
€320
(€3375)
€420
(€4725)
isolatie amerongen 3958

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Amerongen?

Waarom mijn woning in Amerongen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Delta of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350, dat betekent een winst van 235, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande acties als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hubo, Praxis, Multimate, Hornbach, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Utrechtse Heuvelrug

Dankzij opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Amerongen een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heuvelrug.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Utrechtse Heuvelrug
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Amerongen. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Amerongen wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Amerongen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Amerongen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen