Isolatie Overberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Overberg? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als de vloer isoleren en naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je uitgebreide informatie over isolatie Overberg. Je leest uitvoerig over thema’s als tochtprofielen en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-overberg-3959

 • Snelle terugverdientijd
 • Een optimaal leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3959
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Overberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Overberg is goedkoop (ongeveer € 820 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €220 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €195, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Overberg kost zo’n €5250. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. De besparing loopt op tot €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12400. Het voordeel is grofweg €840 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we allerlei interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Overberg (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een bewuste gemeenschap? Woning Overberg isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar. Onderstaand check je de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Overberg. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3550)
€805
(€5700)
€930
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€275
(€1700)
€310
(€3100)
Spouwmuur€230
(€925)
€610
(€2625)
€905
(€3625)
HR++ glas€190
(€2775)
€285
(€3225)
€375
(€5325)
isolatie overberg 3959

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Overberg?

Waarom mijn woning in Overberg isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625 en dat levert gemiddeld op €310 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Utrechtse Heuvelrug

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Overberg een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heuvelrug.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Utrechtse Heuvelrug
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Overberg. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Overberg wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Overberg voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Overberg. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen