Isolatie Leersum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Leersum? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties als bijv. plat dak isoleren of radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Leersum. Je komt meer te weten over zaken als isolerende raambekleding en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-leersum-3956

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Hogere woningwaarde

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3956
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna check jij de populairste manieren om een woning in Leersum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Leersum is betaalbaar (ongeveer € 980 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1800 en de winst ligt rond de €195 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, icynene, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Leersum kost doorgaans €5750. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12100. Het voordeel is pakweg €840 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verscheidene interessante opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Leersum (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Woning Leersum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 per jaar. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Leersum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3800)
€735
(€7450)
€1000
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€230
(€2100)
€390
(€3350)
Spouwmuur€325
(€1075)
€520
(€2250)
€900
(€3500)
HR++ glas€220
(€2950)
€340
(€4025)
€405
(€5100)
isolatie leersum 3956

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Vragen voor een isolatiespecialist in Leersum?

Waarom mijn woning in Leersum isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3400 en dat levert gemiddeld op €220, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hubo, Karwei, Formido, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Utrechtse Heuvelrug

Dankzij een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Leersum extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heuvelrug.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Utrechtse Heuvelrug
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Leersum. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Leersum wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leersum voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Leersum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen