Isolatie Maarn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Maarn? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van buitenmuren of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Maarn. We zoomen in op vraagstukken over je dak isoleren en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-maarn-3951

 • Besparen op energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Duurzame investering
 • Minder ongedierte
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3951
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check je de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Maarn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Maarn is goed te betalen beginnend bij € 960 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €270 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1650 en de winst ligt rond de €190 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Maarn kost doorgaans €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1050. De potentiële besparing ligt op €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Het voordeel is zo’n €910 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we verschillende interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Maarn (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Woning Maarn isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar. Op deze pagina ontdek je de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Maarn. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3100)
€605
(€5450)
€1050
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€225
(€1650)
€370
(€2950)
Spouwmuur€220
(€1525)
€620
(€2525)
€860
(€3450)
HR++ glas€220
(€2100)
€300
(€3600)
€350
(€5000)
isolatie maarn 3951

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Maarn?

Waarom mijn woning in Maarn isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en geeft een besparing van €240 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Multimate, Hornbach, Gamma, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Utrechtse Heuvelrug

Dankzij subsidies wordt je woning isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 25% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Maarn een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heuvelrug.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Utrechtse Heuvelrug
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Maarn. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Maarn wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan check je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Maarn voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Maarn. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een prettig binnenklimaat en veel minder stookkosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen