Isolatie Doorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Doorn? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van enkele acties als bijv. de vloer isoleren of isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Doorn. Je leest uitvoerig over vraagstukken over HR++ glas en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-doorn-3941

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder vervuiling
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3941
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Doorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Doorn is goed te betalen (rond de € 750 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1850 en het rendement ligt op zo’n €220 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Doorn kost je zo’n €4650. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Het rendement is al snel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Daarmee bespaar je pakweg €950 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er allerlei alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Doorn (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Doorn isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2025 m3. Dat komt neer op €1200 per jaar. Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Doorn. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€745
(€4600)
€1240
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€210
(€1650)
€340
(€3450)
Spouwmuur€235
(€1100)
€530
(€2675)
€805
(€3400)
HR++ glas€210
(€2875)
€280
(€4300)
€435
(€4750)
isolatie doorn 3941

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Doorn?

Waarom mijn woning in Doorn isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775 en dat bespaart tot €240, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor check je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna vind je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hubo, Hornbach, Gamma, Multimate, Formido, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Utrechtse Heuvelrug

Door te profiteren van subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Doorn een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heuvelrug.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Utrechtse Heuvelrug
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Doorn. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Doorn wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Doorn voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Doorn. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen