Isolatie Driebergen-Rijsenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Driebergen-Rijsenburg? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties als isolatie van muren of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je handige informatie over isolatie Driebergen-Rijsenburg. Je komt meer te weten over topics als isolatie van de buitengevel en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-driebergen-rijsenburg-3971

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Minder ongedierte
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3971
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest rendabele acties om je woning in Driebergen-Rijsenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Driebergen-Rijsenburg is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 890 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1875 en de potentiële besparing ligt op €200 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Driebergen-Rijsenburg kost +/- €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11700. Het rendement is plusminus €800 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we nog meer populaire vormen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Driebergen-Rijsenburg (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Woning Driebergen-Rijsenburg isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Hieronder check je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Driebergen-Rijsenburg. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€585
(€4500)
€1190
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€255
(€2500)
€335
(€2850)
Spouwmuur€185
(€1300)
€630
(€2375)
€780
(€3675)
HR++ glas€245
(€2450)
€270
(€3275)
€410
(€4600)
isolatie driebergen-rijsenburg 3971

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in Driebergen-Rijsenburg?

Waarom mijn woning in Driebergen-Rijsenburg isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en besparen tot €225 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide projecten als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Karwei, Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Utrechtse Heuvelrug

Via subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25% van de onkosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Driebergen-Rijsenburg een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heuvelrug.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Utrechtse Heuvelrug
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Driebergen-Rijsenburg. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Driebergen-Rijsenburg wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Driebergen-Rijsenburg voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Driebergen-Rijsenburg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen