Isolatie Bergen op Zoom

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bergen op Zoom? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Bergen op Zoom. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vliering en koudebruggen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-bergen-op-zoom-4601

 • Snelle terugverdientijd
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Stiller in de woning
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4601
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek je de meest interessante acties om je woning in Bergen op Zoom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bergen op Zoom is goed te betalen (al vanaf € 780 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1750 en de potentiële besparing ligt op €235 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bergen op Zoom kost ongeveer €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Dit levert op zo’n €980 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verschillende alternatieve opties. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bergen op Zoom (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Woning Bergen op Zoom isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per jaar. Op deze website calculeren we de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Bergen op Zoom. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€625
(€6250)
€1130
(€9100)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€265
(€2250)
€400
(€3000)
Spouwmuur€180
(€1300)
€570
(€2700)
€880
(€3025)
HR++ glas€205
(€2625)
€285
(€4200)
€385
(€4725)
isolatie bergen-op-zoom 4601

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Bergen op Zoom?

Waarom mijn woning in Bergen op Zoom isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand tref je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Formido, Gamma, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Bergen op Zoom

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Bergen op Zoom een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bergenopzoom.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen op Zoom
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Bergen op Zoom. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Bergen op Zoom wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Bergen op Zoom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Bergen op Zoom. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen