Isolatie Woensdrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Woensdrecht? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen zoals je dak isoleren en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je diverse informatie over isolatie Woensdrecht. We staan stil bij zaken als isolatie van de buitengevel en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-woensdrecht-4634

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Minder geluid van buiten
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4634
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk je de meest rendabele manieren om je woning in Woensdrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Woensdrecht kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 900 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen fluctueren rond de €1825 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Woensdrecht kost je zo’n €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11700. Het rendement is ongeveer €980 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we meerdere interessante alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Woensdrecht (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame maatschappij? Woning Woensdrecht isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar. Op deze pagina vind je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Woensdrecht. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€805
(€6700)
€1100
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€255
(€2650)
€325
(€3500)
Spouwmuur€400
(€1425)
€500
(€2650)
€795
(€3250)
HR++ glas€195
(€1875)
€340
(€4075)
€355
(€5075)
isolatie woensdrecht 4634

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Woensdrecht?

Waarom mijn woning in Woensdrecht isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Greenchoice en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en dat levert gemiddeld op €310 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Karwei, Gamma, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woensdrecht

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Woensdrecht een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.woensdrecht.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woensdrecht
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Woensdrecht. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Woensdrecht wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Woensdrecht voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Woensdrecht. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen