Isolatie Sint Philipsland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint Philipsland? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen zoals spouwmuren isoleren of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Sint Philipsland. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de garage en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-sint-philipsland-4675

 • Flinke besparing
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Weinig last van geluid
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4675
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website zie je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Sint Philipsland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint Philipsland is interessant (al vanaf +/- € 810 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €255 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Sint Philipsland kost doorgaans €4850. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11000. De winst is grofweg €930 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende alternatieve opties. Hierna bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Sint Philipsland (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste wereld? Woning Sint Philipsland isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. Dat is dus al gauw €1050 (jaarlijks). Op deze pagina kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Sint Philipsland. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4000)
€645
(€4500)
€1160
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€190
(€1700)
€340
(€3250)
Spouwmuur€275
(€1625)
€550
(€1900)
€865
(€3325)
HR++ glas€225
(€2650)
€295
(€3975)
€395
(€5400)
isolatie sint-philipsland 4675

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Sint Philipsland?

Waarom mijn woning in Sint Philipsland isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en dat levert gemiddeld op €320 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor check je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hieronder bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Tholen

Dankzij subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Sint Philipsland een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tholen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tholen
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Sint Philipsland. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Sint Philipsland wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sint Philipsland voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Sint Philipsland. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen