Isolatie Scherpenisse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Scherpenisse? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je belangrijke informatie over isolatie Scherpenisse. Je kunt denken aan topics als isolerende kozijnen en deuren en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-scherpenisse-4694

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4694
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna check je de interessantste toepassingen om jullie woning in Scherpenisse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Scherpenisse is goedkoop (gemiddeld zo’n € 920 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1825 en het resultaat is zo’n €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Scherpenisse kost zo’n €5100. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Het voordeel is pakweg €970 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we diverse populaire opties. Hierna bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Scherpenisse (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame toekomst? Woning Scherpenisse isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2800 m3. Dat is dus al gauw €1150 p/jaar. Hieronder check je de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Scherpenisse. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4050)
€715
(€4950)
€1230
(€8600)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€190
(€2400)
€360
(€3150)
Spouwmuur€315
(€1250)
€610
(€1900)
€820
(€3150)
HR++ glas€220
(€2750)
€260
(€3050)
€390
(€5275)
isolatie scherpenisse 4694

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Vragen voor een isolatiespecialist in Scherpenisse?

Waarom mijn woning in Scherpenisse isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Budget Energie of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350, waarbij u een besparing realiseert van €220, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tholen

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Scherpenisse een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tholen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Tholen
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Scherpenisse. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Scherpenisse wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Scherpenisse voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Scherpenisse. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren in een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen