Isolatie Poortvliet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Poortvliet? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering zoals isolatie van de vliering of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Poortvliet. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de buitengevel isoleren en EPS isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-poortvliet-4693

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Toekomstbestendig

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4693
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk je de meest populaire stappen om een woning in Poortvliet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Poortvliet kan zeer goedkoop (vanaf € 770 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €275 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De prijzen liggen rond €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €220 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Poortvliet kost ongeveer €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het rendement is al snel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Je profiteert van zo’n €850 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er diverse populaire opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Poortvliet (februari 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Poortvliet isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2775 m3. De besparing komt neer op €1150 per jaar. Hieronder berekenen we de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Poortvliet. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3100)
€605
(€5900)
€1190
(€8650)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€215
(€1800)
€380
(€3500)
Spouwmuur€295
(€950)
€730
(€2100)
€920
(€3425)
HR++ glas€250
(€1950)
€295
(€3800)
€425
(€4575)
isolatie poortvliet 4693

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Poortvliet?

Waarom mijn woning in Poortvliet isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder als Greenchoice en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800 en dat bespaart tot €245, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Formido, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tholen

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Poortvliet een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tholen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tholen
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Poortvliet. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Poortvliet wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Poortvliet voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Poortvliet. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen