Isolatie Sint-Maartensdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Maartensdijk? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld HR++ glas en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je nuttige informatie over isolatie Sint-Maartensdijk. We gaan aan de slag met items als isolatie van de binnengevel en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-sint-maartensdijk-4695

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4695
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop ontdek jij de populairste manieren om een woning in Sint-Maartensdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Maartensdijk kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 960 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €220 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn ongeveer €1800 en het rendement ligt op zo’n €215 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Maartensdijk kost plusminus €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11700. Hiermee bespaar je zo’n €840 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer rendabele opties. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sint-Maartensdijk (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en een energiebewuste wereld? Woning Sint-Maartensdijk isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2400 m3. Dat komt neer op €925 op jaarbasis. Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Sint-Maartensdijk. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3700)
€865
(€6100)
€1170
(€9950)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€245
(€1800)
€345
(€3100)
Spouwmuur€300
(€1400)
€490
(€1950)
€885
(€3150)
HR++ glas€220
(€2125)
€260
(€3175)
€350
(€5000)
isolatie sint-maartensdijk 4695

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Sint-Maartensdijk?

Waarom mijn woning in Sint-Maartensdijk isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Delta en NLE, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en dat levert gemiddeld op €340 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide acties als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna vind je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Praxis, Formido, Multimate, Hubo, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tholen

Door een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25% van de factuur mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Sint-Maartensdijk een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tholen.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Tholen
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Sint-Maartensdijk. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Via tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Sint-Maartensdijk wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Maartensdijk voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Maartensdijk. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een gezond wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen