Isolatie Oud-Vossemeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oud-Vossemeer? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld HR++ glas of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Oud-Vossemeer. We bespreken onderwerpen als triple glas en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-oud-vossemeer-4698

 • Besparen op energienota
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4698
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand lees jij de meest rendabele acties om een woning in Oud-Vossemeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oud-Vossemeer kan erg voordelig (vanaf plusminus € 740 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oud-Vossemeer kost om en nabij de €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. De potentiële besparing ligt op €780 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Dit levert op circa €890, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we diverse aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste opties.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oud-Vossemeer (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Oud-Vossemeer isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per 12 maanden. Onderstaand tref je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Oud-Vossemeer. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3650)
€765
(€6550)
€930
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€205
(€2100)
€400
(€3200)
Spouwmuur€295
(€750)
€720
(€2475)
€890
(€3150)
HR++ glas€235
(€2725)
€325
(€3325)
€375
(€4450)
isolatie oud-vossemeer 4698

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oud-Vossemeer?

Waarom mijn woning in Oud-Vossemeer isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3175 en dat levert gemiddeld op €325 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tholen

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de offerte mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Oud-Vossemeer een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tholen.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Tholen
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oud-Vossemeer. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met onderstaande tips kom je met een isolatieplan Oud-Vossemeer wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Oud-Vossemeer voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Oud-Vossemeer. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een prettige leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen