Isolatie Sint-Annaland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Annaland? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Met enkele acties als isolatie van buitenmuren en tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Sint-Annaland. Je leest uitvoerig over items als de schuur isoleren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-sint-annaland-4697

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4697
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna vind je de interessantste onderdelen om je woning in Sint-Annaland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Annaland is voordeling (vanaf plusminus € 910 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen fluctueren rond de €1725 en de potentiële besparing ligt op €285 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, dekens, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Sint-Annaland kost gemiddeld €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Het rendement is ongeveer €950 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast kennen we verscheidene alternatieve opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Sint-Annaland (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Sint-Annaland isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per jaar. Onderstaand calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Sint-Annaland. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3650)
€775
(€7050)
€1190
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€195
(€2500)
€305
(€3450)
Spouwmuur€220
(€925)
€660
(€2500)
€865
(€3000)
HR++ glas€215
(€2800)
€330
(€3925)
€415
(€5050)
isolatie sint-annaland 4697

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Sint-Annaland?

Waarom mijn woning in Sint-Annaland isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Te koop bij erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Tholen

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de kosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Sint-Annaland extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tholen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Tholen
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Sint-Annaland. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Sint-Annaland wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint-Annaland voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Annaland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen