Isolatie Stavenisse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Stavenisse? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen als bijv. de kruipruimte isoleren en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je bruikbare informatie over isolatie Stavenisse. Je leest uitvoerig over topics als muren isoleren en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-stavenisse-4696

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder ongedierte
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4696
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website tref jij de meest rendabele acties om jouw woning in Stavenisse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Stavenisse is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 740 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €270 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Stavenisse kost gemiddeld €5200. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Hiermee bespaar je ong. €980 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verschillende mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna beoordelen we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Stavenisse (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Stavenisse isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 p/jaar. Hieronder kijken we naar de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Stavenisse. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3750)
€805
(€6550)
€1210
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€180
(€2150)
€300
(€3600)
Spouwmuur€380
(€1725)
€710
(€1950)
€910
(€3025)
HR++ glas€220
(€2350)
€285
(€3275)
€400
(€4925)
isolatie stavenisse 4696

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Stavenisse?

Waarom mijn woning in Stavenisse isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075, waarbij u een besparing realiseert van €350, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Tholen

Met behulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25% van de factuur krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Stavenisse extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tholen.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Tholen
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Stavenisse. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Stavenisse wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn enkel glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Stavenisse voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Stavenisse. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen