Isolatie Winneweer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Winneweer? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties als bijv. isolatie van de bodem of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Winneweer. We bespreken onderwerpen als isolatie van de buitengevel en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-winneweer-9793

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Groene investering
 • Speciale groene leningen
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9793
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website vind jij de populairste manieren om jouw woning in Winneweer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Winneweer is betaalbaar (vanaf € 980 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Winneweer kost om en nabij de €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Dit levert op pakweg €800 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog meer alternatieve oplossingen. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Winneweer (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Winneweer isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. Dat komt neer op €975 per jaar. Onderstaand berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Winneweer. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3650)
€625
(€6750)
€1230
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€260
(€1950)
€315
(€3550)
Spouwmuur€200
(€750)
€430
(€2600)
€885
(€3325)
HR++ glas€230
(€2050)
€305
(€4050)
€350
(€4600)
isolatie winneweer 9793

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Winneweer?

Waarom mijn woning in Winneweer isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650, dat betekent een winst van 310, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Formido, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ten Boer

Door gebruik te maken van een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg een kwart van de factuur mag je terugvorderen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Winneweer een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tenboer.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Ten Boer
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Winneweer. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Winneweer wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Winneweer voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Winneweer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen