Isolatie Garmerwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Garmerwolde? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Garmerwolde. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie plaatsen en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-garmerwolde-9798

 • Flinke besparing
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Voor klein en groot budget
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9798
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand bekijk je de meest interessante onderdelen om je woning in Garmerwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Garmerwolde is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 930 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €200 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Garmerwolde kost doorgaans €5050. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1220. De potentiële besparing ligt op €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Dit levert op circa €910 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens zien we verschillende mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Garmerwolde (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Woning Garmerwolde isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Garmerwolde. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3400)
€635
(€5900)
€990
(€9050)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€290
(€1650)
€365
(€2900)
Spouwmuur€205
(€1275)
€600
(€2225)
€885
(€3050)
HR++ glas€195
(€2850)
€285
(€3375)
€435
(€5025)
isolatie garmerwolde 9798

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Garmerwolde?

Waarom mijn woning in Garmerwolde isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en dat bespaart tot €230 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse investeringen als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ten Boer

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg een kwart van de offerte zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Garmerwolde een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tenboer.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ten Boer
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Garmerwolde. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Garmerwolde wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Garmerwolde voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Garmerwolde. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen