Isolatie Thesinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Thesinge? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met uitgebreide informatie over isolatie Thesinge. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van verwarmingsbuizen en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-thesinge-9797

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Snel te plaatsen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9797
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Thesinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Thesinge is voordeling (gemiddeld zo’n € 770 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, icynene, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Thesinge kost gemiddeld €4800. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Het rendement is zo’n €930 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder zijn er verscheidene rendabele vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Thesinge (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende wereld? Woning Thesinge isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. Dat komt neer op €1075 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Thesinge. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€655
(€4750)
€1000
(€9650)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€290
(€1950)
€350
(€3200)
Spouwmuur€390
(€1550)
€700
(€2500)
€810
(€3200)
HR++ glas€220
(€2550)
€280
(€4050)
€400
(€5025)
isolatie thesinge 9797

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Thesinge?

Waarom mijn woning in Thesinge isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, dat betekent een winst van 225 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder check je praktische info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Formido, Hornbach, Karwei, Praxis, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Ten Boer

Met behulp van een subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Thesinge een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tenboer.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ten Boer
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Thesinge. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Thesinge wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Thesinge voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Thesinge. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen