Isolatie Lellens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lellens? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie binnenkant gevel en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Lellens. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie van deuren en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-lellens-9794

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een comfortabel leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder geluid van buiten
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9794
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check je de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Lellens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lellens is interessant (plusminus € 930 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1850 en de winst ligt rond de €230, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lellens kost zo’n €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Dit levert op plusminus €980 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we nog enkele rendabele werkzaamheden. Hierna vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Lellens (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een duurzame maatschappij? Woning Lellens isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2775 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Lellens. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4000)
€745
(€6550)
€1110
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€270
(€2000)
€375
(€2850)
Spouwmuur€230
(€925)
€610
(€2175)
€845
(€3325)
HR++ glas€220
(€1850)
€310
(€3250)
€360
(€5000)
isolatie lellens 9794

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lellens?

Waarom mijn woning in Lellens isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700 en dat bespaart tot €290 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Ten Boer

Dankzij een subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Lellens een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tenboer.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Ten Boer
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Lellens. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Lellens wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is enkel glas, oude muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Lellens voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Lellens. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een prettig leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen