Isolatie Woltersum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Woltersum? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering als isolatie van de spouw of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Woltersum. Je kunt denken aan thema’s als isolerende raamfolie en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-woltersum-9795

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een prettig leefklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9795
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna achterhaal je de populairste methodes om een woning in Woltersum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Woltersum is voordeling (rond de € 810 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1725 en het rendement ligt op zo’n €275 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, icynene, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Woltersum kost doorgaans €5400. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. De winst is circa €900 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we meerdere aantrekkelijke opties. Hierna behandelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Woltersum (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Woning Woltersum isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl check je de hoogte van de investering op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Woltersum. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4250)
€685
(€6400)
€1020
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€265
(€2150)
€325
(€3050)
Spouwmuur€340
(€1725)
€660
(€2500)
€785
(€3175)
HR++ glas€205
(€2750)
€295
(€3125)
€365
(€4575)
isolatie woltersum 9795

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Woltersum?

Waarom mijn woning in Woltersum isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Eneco en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en dat bespaart tot €225 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, Formido. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ten Boer

Door de ondersteuning van subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Woltersum een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tenboer.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ten Boer
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Woltersum. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder kom je met een isolatieplan Woltersum wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Woltersum voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Woltersum. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen