Isolatie Ten Post

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ten Post? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een aantal stappen als je dak isoleren en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Ten Post. We bespreken vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ten-post-9792

 • Een structureel lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9792
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina achterhaal jij de meest populaire toepassingen om jullie woning in Ten Post te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ten Post is goed te betalen (vanaf ongeveer € 810 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €285 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ten Post kost +/- €5150. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. De besparing loopt op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Je profiteert van circa €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we meerdere populaire vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ten Post (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke samenleving? Woning Ten Post isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 per 12 maanden. Hierna calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Ten Post. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€815
(€5150)
€1140
(€8250)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€240
(€2200)
€400
(€3600)
Spouwmuur€340
(€1175)
€560
(€2450)
€815
(€3375)
HR++ glas€245
(€1850)
€275
(€4150)
€450
(€4775)
isolatie ten-post 9792

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Ten Post?

Waarom mijn woning in Ten Post isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent en Nuon, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en geeft een besparing van €215, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ten Boer

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg een kwart van de offerte mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Ten Post een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tenboer.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Ten Boer
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ten Post. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Ten Post wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Ten Post voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Ten Post. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen