Isolatie Sint Annen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint Annen? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal ontdek je belangrijke informatie over isolatie Sint Annen. Denk aan vraagstukken over dakkapel isoleren en EPS isolatie. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-sint-annen-9796

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Weinig last van geluid
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9796
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind jij de meest populaire stappen om je woning in Sint Annen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint Annen is financieel toegankelijk (vanaf € 780 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn gemiddeld €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, steenwol, dekens, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sint Annen kost ongeveer €4850. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11300. Hiermee bespaar je pakweg €970 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog meer alternatieve alternatieven. In het volgende overzicht praten we over de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sint Annen (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een duurzame toekomst? Woning Sint Annen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. Dat is dus al gauw €1450 per jaar. Hierna bekijk je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Sint Annen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€655
(€5200)
€960
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€195
(€2500)
€315
(€2900)
Spouwmuur€280
(€850)
€740
(€2600)
€915
(€3000)
HR++ glas€225
(€1925)
€270
(€3825)
€420
(€5375)
isolatie sint-annen 9796

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Sint Annen?

Waarom mijn woning in Sint Annen isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3425, waarbij u een besparing realiseert van €305, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote acties als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hubo, Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Ten Boer

Dankzij subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Sint Annen een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.tenboer.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ten Boer
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Sint Annen. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Sint Annen wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Sint Annen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Sint Annen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen