Isolatie Landhorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Landhorst? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Landhorst. Bijvoorbeeld vraagstukken over tochtwering en purschuim. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-landhorst-5445

 • Lagere stookkosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Duurzame investering
 • Minder storende geluiden
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5445
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina bekijk jij de meest interessante stappen om jouw woning in Landhorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Landhorst kan erg voordelig (al vanaf +/- € 780 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €195 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1625 en het bespaart circa €275 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Landhorst kost doorgaans €5450. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het voordeel is ong. €780 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er nog een aantal populaire vormen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Landhorst (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en een bewuste maatschappij? Woning Landhorst isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2425 m3. Dat is dus al gauw €1225 p/jaar. Onderstaand tref je de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Landhorst. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4100)
€575
(€5450)
€1160
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€200
(€1600)
€380
(€3400)
Spouwmuur€285
(€1175)
€510
(€2650)
€935
(€3325)
HR++ glas€190
(€2575)
€295
(€3225)
€425
(€5400)
isolatie landhorst 5445

Plekken in de regio:

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Landhorst?

Waarom mijn woning in Landhorst isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website check je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Multimate, Praxis, Formido, Karwei, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sint Anthonis

Mede door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg een kwart van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Landhorst een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sintanthonis.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Sint Anthonis
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Landhorst. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Landhorst wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Landhorst voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Landhorst. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen