Isolatie Westerbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Westerbeek? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Westerbeek. Bijvoorbeeld topics als de binnengevel isoleren en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-westerbeek-5843

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder geluidsoverlast
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5843
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Westerbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Westerbeek is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 800 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €270 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn gemiddeld €1675 en het rendement ligt op zo’n €190 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, steenwol, dekens, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Westerbeek kost doorgaans €5700. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. De besparing loopt op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Hiermee bespaar je ongeveer €780, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog meer interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Westerbeek (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een energiebewuste samenleving? Woning Westerbeek isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2425 m3. De besparing komt neer op €1375 op jaarbasis. Onderstaand komen we met de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Westerbeek. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3200)
€875
(€6550)
€1120
(€8450)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€240
(€1700)
€320
(€3100)
Spouwmuur€365
(€975)
€700
(€2800)
€890
(€3675)
HR++ glas€215
(€2675)
€265
(€3750)
€390
(€4725)
isolatie westerbeek 5843

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Westerbeek?

Waarom mijn woning in Westerbeek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Greenchoice en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en besparen tot €275 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sint Anthonis

Dankzij subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Westerbeek een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.sintanthonis.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Sint Anthonis
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Westerbeek. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Westerbeek wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Westerbeek voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Westerbeek. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen