Isolatie Ledeacker

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ledeacker? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een aantal stappen als de schuur isoleren en schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Ledeacker. Dit kan gaan om topics als radiatorfolie plaatsen en R-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ledeacker-5846

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5846
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind je de interessantste acties om jouw woning in Ledeacker te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ledeacker is financieel toegankelijk (ongeveer € 770 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1825 en het rendement ligt op zo’n €245 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ledeacker kost om en nabij de €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het voordeel is ong. €950 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens onderscheiden we meerdere mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Ledeacker (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Ledeacker isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 per jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Ledeacker. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3050)
€685
(€6000)
€1010
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€270
(€2350)
€315
(€3050)
Spouwmuur€390
(€975)
€450
(€2725)
€890
(€3225)
HR++ glas€250
(€1975)
€270
(€3125)
€395
(€4800)
isolatie ledeacker 5846

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ledeacker?

Waarom mijn woning in Ledeacker isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent en NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100, waarbij u een besparing realiseert van €265, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Formido, Hubo, Multimate, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sint Anthonis

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Ledeacker een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sintanthonis.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sint Anthonis
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Ledeacker. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Ledeacker wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ledeacker voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Ledeacker. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen