Isolatie Stevensbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Stevensbeek? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Stevensbeek. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als buitenmuren isoleren en schijntocht. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-stevensbeek-5844

 • Een fors lagere energierekening
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Een duurzame oplossing
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5844
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Stevensbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Stevensbeek is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 910 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 (jaarlijkst, tarieven maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn gemiddeld €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Stevensbeek kost plusminus €4850. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. De potentiële besparing ligt op €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12800. De winst is plusminus €760 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog een aantal interessante oplossingen. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Stevensbeek (maart 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een groenere gemeenschap? Woning Stevensbeek isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Stevensbeek. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3650)
€595
(€4800)
€1130
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€175
(€1700)
€365
(€2750)
Spouwmuur€215
(€1125)
€420
(€1900)
€825
(€3275)
HR++ glas€230
(€2825)
€315
(€3575)
€425
(€4875)
isolatie stevensbeek 5844

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Stevensbeek?

Waarom mijn woning in Stevensbeek isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €315 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Multimate, Formido, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sint Anthonis

Door een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 15% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Stevensbeek een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.sintanthonis.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sint Anthonis
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Stevensbeek. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Stevensbeek wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Stevensbeek voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Stevensbeek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden jou een optimale leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen