Isolatie Oploo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oploo? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website tref je bruikbare informatie over isolatie Oploo. Bijvoorbeeld vraagstukken over tochtwering en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oploo-5841

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Geluidswerende werking
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5841
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje ontdek je de populairste manieren om een woning in Oploo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oploo is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 710 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €280 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oploo kost plusminus €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Het rendement is al snel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Het voordeel is ong. €780 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verschillende alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oploo (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een groenere maatschappij? Woning Oploo isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 p/jaar. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oploo. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3800)
€865
(€6100)
€950
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€180
(€2100)
€320
(€3600)
Spouwmuur€365
(€1150)
€650
(€2225)
€945
(€3425)
HR++ glas€250
(€2650)
€315
(€3100)
€355
(€5050)
isolatie oploo 5841

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over de isolatiespecialist in Oploo?

Waarom mijn woning in Oploo isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Karwei, Hubo, Formido, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sint Anthonis

Door gebruik te maken van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 25 procent van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Oploo een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.sintanthonis.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Sint Anthonis
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Oploo. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Oploo wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oploo voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Oploo. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen