Isolatie Wanroij

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wanroij? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen als de spouw isoleren en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand komen we met nuttige informatie over isolatie Wanroij. We bespreken vraagstukken over de spouw isoleren en glaswol. Meteen besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wanroij-5446

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Je kunt klein beginnen
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5446
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand bekijk jij de populairste onderdelen om jouw woning in Wanroij te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wanroij is betaalbaar (vanaf plusminus € 840 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per 12 maanden (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1600 en je bespaart al snel €235 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, folie, steenwol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wanroij kost +/- €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Het rendement is pakweg €930 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we diverse alternatieve vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante vormen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wanroij (maart 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een CO-2 reducerende toekomst? Woning Wanroij isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. Dat komt neer op €1475 p/jaar. Hierna check je de kosten (bij benadering) in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Wanroij. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3150)
€585
(€6150)
€1180
(€9950)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€260
(€2200)
€385
(€3600)
Spouwmuur€305
(€1375)
€500
(€2775)
€845
(€3675)
HR++ glas€245
(€2925)
€305
(€4225)
€425
(€5325)
isolatie wanroij 5446

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Wanroij?

Waarom mijn woning in Wanroij isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en besparen tot €250 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Formido, Multimate. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Sint Anthonis

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wanroij een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.sintanthonis.nl voor opties in maart 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Sint Anthonis
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Wanroij. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wanroij wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Wanroij voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Wanroij. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een fijn en comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen