Isolatie Rijkevoort-De Walsert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rijkevoort-De Walsert? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals tussenwanden isoleren of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder bekijk je waardevolle informatie over isolatie Rijkevoort-De Walsert. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie binnenkant gevel en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-rijkevoort-de-walsert-5449

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5449
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl vind je de interessantste werkzaamheden om je woning in Rijkevoort-De Walsert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rijkevoort-De Walsert is voordeling (al vanaf € 850 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1625 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, glaswol, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Rijkevoort-De Walsert kost gemiddeld €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Daarmee bespaar je circa €900 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende alternatieve mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Rijkevoort-De Walsert (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Rijkevoort-De Walsert isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per 12 maanden. Op deze website komen we met de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Rijkevoort-De Walsert. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3100)
€715
(€5800)
€960
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€195
(€1750)
€330
(€3500)
Spouwmuur€335
(€1625)
€660
(€2075)
€850
(€3575)
HR++ glas€225
(€2900)
€280
(€3925)
€390
(€4975)
isolatie rijkevoort-de-walsert 5449

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over de isolatiespecialist in Rijkevoort-De Walsert?

Waarom mijn woning in Rijkevoort-De Walsert isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en dat bespaart tot €340 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Praxis, Gamma, Formido. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Sint Anthonis

Mede door opties voor subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25% van de kosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Rijkevoort-De Walsert een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.sintanthonis.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Sint Anthonis
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rijkevoort-De Walsert. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Rijkevoort-De Walsert wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Rijkevoort-De Walsert voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Rijkevoort-De Walsert. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen