Isolatie Kruiningen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kruiningen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Kruiningen. Denk aan vraagstukken over isolatie van muren en U-waarde. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-kruiningen-4416

 • Uitstekend rendement
 • Aangenamer wonen
 • Een duurzame oplossing
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4416
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Kruiningen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kruiningen is betaalbaar (rond de € 810 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven variëren rond €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €230 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kruiningen kost plusminus €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. De winst is ongeveer €770 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zijn er verscheidene interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Kruiningen (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een duurzame wereld? Woning Kruiningen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. De besparing komt neer op €1225 per 12 maanden. Op deze website vind je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Kruiningen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€755
(€5450)
€1190
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€215
(€2450)
€325
(€3300)
Spouwmuur€285
(€1125)
€500
(€2675)
€950
(€3650)
HR++ glas€240
(€2525)
€280
(€3700)
€400
(€5250)
isolatie kruiningen 4416

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kruiningen?

Waarom mijn woning in Kruiningen isoleren?

Een goede woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300, waarbij u een besparing realiseert van €345 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Multimate, Gamma, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Reimerswaal

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Kruiningen een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.reimerswaal.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reimerswaal
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Kruiningen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kruiningen wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Kruiningen voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Kruiningen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen