Isolatie Hansweert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hansweert? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. isolatie van de garage of buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Hansweert. Je kunt denken aan onderwerpen als de gevel isoleren en purschuim. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hansweert-4417

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder geluid van buiten
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4417
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Hansweert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hansweert is goed te betalen (al vanaf +/- € 920 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €220 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €280, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hansweert kost gemiddeld €5450. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1150. Het rendement is al snel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. Je profiteert van ongeveer €860 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verscheidene rendabele oplossingen. Hierna bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hansweert (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Hansweert isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl vind je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hansweert. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€875
(€5850)
€990
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€285
(€1950)
€325
(€3400)
Spouwmuur€260
(€1700)
€700
(€2325)
€790
(€3625)
HR++ glas€215
(€2575)
€275
(€4200)
€415
(€5375)
isolatie hansweert 4417

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hansweert?

Waarom mijn woning in Hansweert isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Delta en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en geeft een besparing van €235 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Formido, Praxis, Gamma, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Reimerswaal

Met behulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Hansweert een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.reimerswaal.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reimerswaal
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hansweert. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Hansweert wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hansweert voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Hansweert. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen